пребарување
   
 

IN MEMORIAM Проф. д-р Перко Колевски

17.12.2021
Денес, на 77 годишна возраст, по кратко боледување почина проф. д-р Перко Колевски, истакнат доктор, професор и креатор на здравствени политики во земјава.

Колевски беше прв министер за здравство, основоположник на имунологијата и трансплатацијата на бубрег, како и директор на Институтот за трансфузиона медицина при Клинички Центар – Скопје. За својот придонес во медицината и науката е добитник на државната награда „11 Октомври” и на Орден за заслуга за народ со сребрена ѕвезда.

Лекарската комора изразува жалење за големата загуба на извонреден колега и научник и изразува сочувство до семејството.
акредитирани стручни активностиАкредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Поволности за лекари
 
Лекарска комора на Република Северна Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Република Северна Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066

facebook.com/lkm.org.mk
developed by Медиум 3