пребарување
Се вчитува...
   
 

Спортски турнири и натпревари по повод Светскиот ден на здравјето

29.03.2018

Во рамките на одбележувањето на 7 Април, Светскиот ден на здравјето, а во организација на Комисијата за спортски активности на Лекарската комора на Македонија, планирани се традиционалните натпревари и турнири:  

 • 14 април 2018 година, фудбал, на терените на гимназијата „Никола Карев“, Скопје;
 • 14  април  2018 година, шах, во  „Бела вода“ на езерото  „Младост“ кај Велес;
 • 14  април 2018 година, стрелаштво, стреланата на „Стрелец“ во гимназијата „Раде Јовчевски – Корчагин“, Скопје;
 • 21 април 2018 година пинг-понг, Битола;
 • април, кошарка (датумот ќе биде дополнително определен) и           
 • 9/10 јуни 2018 година, тенис, Кочани.                        

Докторите заинтересирани да се  вклучат во активностите на  спортските секции можат да ги контактираат:

 • Комисија за спортски активности: Д-р Љупчо Милановски (претседател)  070/210-530
 • Тенис:  Проф. д-р Никола Пановски  070/266-795
 • Пинг-понг: Д-р Душко Домазетовски  071/354-142
 • Фудбал: Д-р Мирослав Спасовски  075/490-091
 • Шах: Проф. д-р Вело Марковски 075/247-891
 • Стрелаштво: Д-р Толе Битовски  070/636-376
 • Кошарка: Д-р Милош Милутиновиќ 070/337-011    

 

акредитирани стручни активности

Акредитирани испитувачи во комисии за полагање стручен испит
Акредитирани здравствени установи за стручен испит
Vox Medici
 
Меѓународни конгреси, симпозиуми, работилници...
Пријава за осигурување
на професионална одговорност
Спортски секции
Поволности за лекари
Нудиме – бараме
Анкетен прашалник
 
Лекарска комора на Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066
developed by Медиум 3