пребарување
Се вчитува...
   
 

Дефиниран Анекс-договорот за ПЗЗ – општа медицина

20.11.2015

Преговарачкиот тим на Лекарската комора на Македонија, предводен од потпретседателката д-р Ленче Нелоска, на денешната средба со менаџерскиот тим на Фондот за здравствено осигурување на Македонија го дефинира Анекс-договорот за извршување и плаќање на здравствените услуги во примарната здравствена заштита - општа медицина. На големо задоволство на преговарачкиот тим, во Анекс-договорот се инкорпорирани голем дел забелешките и предлозите кои преку Комората ги дадоа и иницираа докторите од примарниот сектор во текот на годинава.

Официјалното потпишување на Анекс-договорот е предвидено за наредната недела, по што тој ќе биде и јавно објавен.

 
Лекарска комора на Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Македонија
работно време:
понеделник - петок од 08 до 16 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066
developed by Медиум 3