пребарување
Се вчитува...
   
 

Почитувани,
Заради неопходноста на континуирано ажурирање на базата на податоци, Лекарската комора на Македонија апелира до лекарите кои имале промена  во личните податоци, промена на работното место, односно, работат во друга здравствена установа или ја смениле адресата на живеење, да достават точни податоци.
Известувањето за промените може да се прати на e-mail адресата: lkm@lkm.org.mk или да се достави до Стручната служба на Лекарската  комора на Македонија, бул. „Партизански одреди“ број 3, 1000 Скопје, Македонија.
Точните лични податоци, податоците за  работните места и адресите на живеење се неопходни за реализацијата на програмските активности на комората, прецизна евиденција во единствениот Регистар на доктори на Р. Македонија, известување за календарот на акредитирани стручни активности, навремено информирање на докторите,  доставување на списанијата и други информативни и печатени материјали, како и во спроведувањето на различни проекти кои се од суштинско значење за докторската професија.
Ве молиме, промените на Вашите лични податоци,  адреси и установите во кои работите, и во иднина да ги доставувате во најкраток можен рок.

Лекарска комора на Македонија

Активности

Дефиниран Анекс-договорот за ПЗЗ – општа медицина
Преговарачкиот тим на ЛКМ, на денешната средба со менаџерскиот тим на ФЗОМ го дефинира Анекс-договорот за извршување и плаќање на здравствените услуги во примарната здравствена заштита - општа медицина

Делегација на Лекарската комора на Косово во ЛКМ

Во разговорите кои минаа во исклучително колегијална и работна атмосфера беа отворени низа прашања за местото и улогата на Комората во системот, нејзините јавни овластувања како и за процесот на лиценцирање и постапката за акредитација на докторите и стручните активности.

Потпишана Повелба за заштита и унапредување на докторската професија и донесување на Закон за докторска дејност

Ние потписници на оваа Повелба, како и оние кои кон неа ќе пристапат, јавно се обврзуваме, секој во своите ингеренции, дека ќе работиме на заштита и унапредување на докторската професија преку донесување на Закон за докторска дејност...

Започнува проектот „Модел рамка за регулирање на примена на регистрирани лекови за неодобрени употреби и употреба на нерегистрирани лекови“


Проектно одделение формирано во рамките на Лекарска комора на Македонија
Во рамките на Стручната служба на ЛКМ, формирано е Проектно одделение кое работи во име на докторите, како логистичка поддршка при изработка на апликации за вклучување во локални и меѓународни проекти од областа на медицината и здравството. Стручните лица од Проектното одделение на комората веќе работат на подготовките за тестирање на два нови лека

Свечено одбележан денот на Лекарската комора на Македонија - 5 јуни

5 јуни 2015,Скопје  Лекарска Комора на Македонија во Клуб на Пратеници. Претседател Проф. д-р Кочо Чакалароски

На 5 јуни 2015 година, во Клубот на пратениците во Скопје, на свечен начин се одбележа Денот на Лекарската комора на Македонија.

сите активности

Соопштенија

Времено одземени лиценците на двајца анестезиолози од ЈЗУ Општа болница – Гевгелија
На денешната седница Комисија за етички и правни прашања донесе одлука за времено одземање на лиценцата за работа на д-р Томчо Ванчев, специјалист анестезиолог и д-р Зоран Јовановски, специјалист анестезиолог, вработени во ЈЗУ Општа болница - Гевгелија

Комората најостро го осудува нападот на докторот од Клиниката за дигестивна хирургија
Лекарската комора на Македонија најостро го осудува вчерашниот инцидент на Универзитетската клиника за дигестивна хирургија во Скопје и бара целосно расветлување на случајот

Соопштение за подигање на членски карти
Лекарската комора на Македонија ги информира докторите кои поднеле барање за нова членска карта дека можат да ја подигнат во просториите на Комората

Комисијата за етички и правни прашања отвори постапка за слуачјот во Гевгелија
Комисијата отвори постапка за оценување дали има основ за привремено или трајно одземање на лиценца за работа на двајцата доктори од Гевгелиската болница

Реакција на Лекарската комора на Македонија по повод трагедијата во Гевгелиското родилиште
Лекарската комора на Македонија ќе ги преземе сите потребни мерки за да се утврди што се случувало во Одделението за гинекологија на Општата болница во Гевгелија каде трагично почина родилка и нејзиното неродено дете.

Конкурс
MEDIS AWARDS - Меѓународни награди за медицински достигнувања 2015

Дали во периодот од 01.09.2014 до 31.08.2015 година, Вашиот постер или Вашата презентација биле прифатени на некој од европските, односно светските стручни или научни собири? На добитниците ќе им припадне награда која се состои од два дела: 1. Бронзена скулптура и 2. Паричен износ од бруто 2500 евра.

NICE Клинички упатства – едукација организирана од ЛКМ
ЛКМ организира едукација на лекари специјалисти од секундарно ниво на здравствена заштита – СКЗЗ

Изнајмување на деловен простор во строгиот центар на Скопје
Во рамките на Лекарска комора на Македонија, со адреса Бул. „Партизански одреди“ бр.3, во центарот на Скопје, се наоѓа конференциска сала идеална за состаноци, стручни собири, презентации, обуки и семинари, уредена на површина до 100м2 и капацитет до 60 лица

Соопштение за воведување на редовно работно време на Стручната служба на ЛКМ Соопштение за воведување на вонредно работно време на Стручната служба на ЛКМ Конкурс за формирање комисии за спроведување на стручен испит Соопштение за работното време на стручната служба на ЛКМ (за период 01.07.2015 – 31.08.2015) Препорачана литература од ЛКМ за полагање стручен испит Конкурс за дополнителна акредитација на ординации за полагање на стручен испит сите соопштенија
акредитирани стручни активности

Vox Medici
 
Изнајмување на деловен простор во строгиот центар на Скопје
Пријава за осигурување
на професионална одговорност
Нудиме – бараме: ново 22.10.2015
Анкетен прашалник
 
Лекарска комора на Македонија
“Партизански одреди” број 3, 1000 Скопје, Македонија
работно време:
понеделник, вторник, среда и петок од 08 до 16 ч.
четврток од 08 до 18 ч.
тел. 02/3239060
тел. 02/3225592
жиро сметка: 200000011464034
факс. 02/3124066
developed by Медиум 3